Sport tijdens de zwangerschap en de hersenontwikkeling van je baby

sport zwangerschap hersenontwikkeling baby

Sport en zwangerschap en de hersenontwikkeling van je baby

Ben jij de echt originele bankhanger? Ben jij zo iemand die het tripje naar de kast waar de chocola ligt al weer genoeg beweging vindt? En dacht je dat je, nu je zwanger bent wel helemaal rustig aan kan doen?

Vergeet het maar: De hersenontwikkeling van je baby heeft het nodig dat jij sport.

Onderzoek naar het verband tussen sport en zwangerschap en  de hersenontwikkeling van de baby

een onderzoek van en het CHU Sainte-Justine kinderziekenhuis toont het volgende aan: “Ons onderzoek laat zien dat bewegen tijdens de zwangerschap de ontwikkeling van de hersenen van het kind vergroot”, legt onderzoeker Dave Ellemberg uit. “Uit onderzoek bij dieren bleek dit al vaker, maar het is voor het eerst dat we dit ook bij mensen zien.”

Sporten.

Nu moet je niet denken dat je tijdens je zwangerschap ineens moet gaan trainen voor een triatlon. Gewoon eenvoudigweg  drie keer per week 20 minuten inspannen blijkt al genoeg te zijn. En wat noemen we inspannen? Nou dat je  een tikkeltje buiten adem raakt. Sport en zwangerschap, ik zei het al, zo moeilijk is het niet…

Hersenontwikkeling

Voor de studie kregen vrouwen aan het begin van het tweede trimester het advies om te gaan bewegen of juist niet. De bewegende vrouwen sporten minstens drie keer per week gedurende 20 minuten met een gematigde intensiteit. Vervolgens werd 8 tot 12 dagen na de geboorte bij de baby’s de hersenactiviteit gemeten. De baby’s van de actieve moeders hadden een meer ontwikkelde hersenactiviteit

Gezond zwanger zijn

Behalve dat sporten dus goed is voor de hersenontwikkeling van  je baby,is het ook goed voor jezelf. Een zittende ( lees bankhangende ) zwangerschap, vergroot de kans op zwangerschapscomplicaties, terwijl gezond bewegen in ieder geval zorgt voor een sneller herstel van je figuur na de zwangerschap

Kortom sport en zwangerschap is een goede en gezonde combi voor moeder en kind

Het onderzoek is gepresenteerd op het Neuroscience 2013 congres in San Diego. In een vervolgstudie kijken de wetenschappers nu naar de verschillen tussen de kinderen op 1-jarige leeftijd.

http://www.gezondheidsnet.nl

lees ook: opmaken en zwangerschap

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *