Statisticus schrijft wiskundige formule om driftbui bij kind op de achterbank te voorspellen
Een wiskundige formule om te kunnen voorspellen hoe lang jouw kinderen lief kunnen blijven op de achterbank. Heeft een ouder dat werkelijk nodig? James Hind denkt van wel.
Wiskundige formule gebaseerd op onderzoek
De Britse statisticus van de Nottingham Trent University heeft berekend of en wanneer jouw kind een driftbui gaat krijgen tijdens een lange autorit. Hij deed dit onderzoek in samenwerking met LV= Britannia Rescue (een soort wegenwachtservice). Hind is uitgekomen op de wiskundige formule T = 70 + 0,5E + 15F – 10S. Deze formule kwam tot stand door tweeduizend ouders aan vragenlijst in te laten vullen.
De gemiddelde tijd tot een driftbui tijdens een lange rit is 70 minuten. Vermaak je je kind tijdens de rit (E), of geef je eten (F), dan wordt de driftbui met een kwartier uitgesteld. Zitten er ook nog broers en zussen in de auto (S), dan ontstaat ruzie juist sneller. Per extra kind komt dat neer op 10 minuten eerder onenigheid.
Uit verveling een driftbui
Het overgrote deel van de kinderen, namelijk zo’n 68 procent, wordt tijdens een autorit lastig uit verveling. 62 procent vindt de reis te lang en 57 procent krijgt honger onderweg. Tijdens de rit wordt ongeveer vier keer gevraagd of ”we er al bijna zijn”. Deze vraag begint doorgaans al na 32 minuten rijden.
Reizen met één kind is het makkelijkst, volgens de wiskundige formule. Als je jouw kind bezighoudt en af en toe iets te eten geeft, kun je je verheugen op een gezellige autorit van twee uur. Bij twee kinderen, geen entertainment én geen snacks, daalt de tijdsduur snel. Na 40 minuten is de eerste driftbui een feit. Daarbij geeft Hind aan, dat de kinderen bezighouden beter werkt dan eten. Twee snacks per uur is het maximum. Als dan echt niets meer werkt, adviseert De statisticus om een pauze te nemen. Dat ‘reset’ de klok voor zowel de kinderen als de chauffeur, zodat iedereen er weer even tegenaan kan.
Lees dit artikel ook op AD
Of lees verder op Baby en Kind: Minister: keuze onderwijsniveau kind moet later plaatsvinden
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!