Zo maak je van je tuin een veilige speelplek voor kinderen

Zo maak je van je tuin een veilige speelplek voor kinderen

Ieder kind zal het beamen; even lekker ravotten in de tuin is altijd fijn. Het is al helemaal perfect als je als ouder leuk mee kan spelen en af en toe even in de ligstoel relaxen, misschien wel met een glaasje wijn erbij. Je wilt natuurlijk wel dat je kind zorgeloos kan spelen.

Er zijn een hoop dingen waarop je moet letten, te beginnen met putjes of scherpe voorwerpen. Kinderen lopen en springen veel, dus kijken ze minder uit. Ook kan water een gevaar vormen of blootstelling aan te veel UV-stralen. Dit zijn risico’s die je kan inperken met enkele maatregelen. We leggen hier uit wat jij kunt doen om je tuin helemaal kindvriendelijk te maken.

Veilige omheiningen en afsluitingen

Het gebeurt helaas af en toe dat een kind het avontuurlijke in zich voelt opkomen en beslist om op ontdekkingstocht te gaan. Een omheining belemmert dit en je kan het in verschillende soorten vinden, namelijk uit hout of metaal, volledig dicht of deels doorzichtig en qua kleur en hoogte heb je ook veel keuze. Daarnaast biedt een overkapping dan weer schutting tegen regen of juist te veel zon. Overkappingen vind je in alle vormen. Zo beschut je bijvoorbeeld ook je bubbelbad prima met een overkapping, zodat je kleintje er niet in kan vallen. Wil je iets uitgebreider dan de overkapping, dan kan je ook kiezen voor een veranda. Een veranda van ForaVida beschermt tegen alle weersomstandigheden.

Kindvriendelijke planten en struiken

Hoewel de natuur geweldig mooi is, schuilen er ook gevaren om de hoek. Je hebt als kind vast wel geleerd dat je niet zomaar besjes moet plukken van iedere struik die je ziet. Zo zijn er ook enkele planten en bloemen die je beter weert in je tuin om je kind te beschermen, zoals de buxus en de hyacint. Het best kijk je na welke planten en struiken er in je tuin staan en of ze gevaarlijk zijn voor kinderen. Mocht je toch bepaalde planten willen behouden of aankopen, kan je altijd nakijken of ze in een serre kunnen.

Speeltoestellen en valbescherming

Wie een speeltoestel in de tuin heeft staan, heeft vast al gekeken naar de soort ondergrond. Zand is hiervoor ideaal, maar hoeft niet per se. Het kan ook gewoon in het gras staan. De meeste speeltoestellen zijn voorzien van schuttingen en bescherming. Als je kind dan toch onverhoopt zou vallen, kun je extra valbescherming gebruiken. Hieronder valt bijvoorbeeld een helm, maar ook ellenboog-, pols- en kniebescherming. De bescherming is in te verstellen maten verkrijgbaar, zodat je het bij meerdere kinderen kan gebruiken. En het hoeft er zeker niet lelijk uit te zien, want ze zijn er in alle kleuren, zelfs in het roze!

Met deze tips zorg je er in een mum van tijd voor dat je kind vrijuit kan spelen in de tuin zonder dat jij je zorgen hoeft te maken. Zo lig je straks in die ligstoel des te meer op je gemak met de voetjes omhoog!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *