6 meest gemaakte fouten bij het inrichten van de babykamer
De 6 meest gemaakte fouten bij het inrichten van de kinderkamer
Heerlijk: een kleine onderweg! Hoogste tijd om in huis de nodige aanpassingen te doen en je woning babyproof te maken. Eén van de leukste dingen om je vooraf mee bezig te houden is het inrichten van de babykamer. Maar hoe pak je dit nu het beste aan? Als aanstaande ouder weet je sommige dingen van tevoren gewoon nog niet. Logisch! Door deze veel gemaakte fouten bij het inrichten van de babykamer te vermijden voorkom je onnodige stress. Zo kun jij je heerlijk ontspannen richten op je nieuwe ouderschap!
1. Denken op de korte termijn
Door alles aan te schaffen met het oog op een baby geef je onnodig veel geld uit. Bovendien moet je het interieur dan al snel weer vervangen, wat je onnodige moeite kost. Denk vooruit en kies bijvoorbeeld voor een commode die later ook dienst kan doen als (lade)kast. Koop ook liever geen kledingkast voor baby’s, maar een standaard kledingkast met een flexibele indeling. Hierbij kun je de planken en stang in hoogte verstellen. Over een paar jaar kun je de stang laag hangen en je kleine zélf kleding uit laten kiezen. De bovenste planken zijn dan bijvoorbeeld geschikt voor beddengoed. Als je dit slim aanpakt, staat deze kast er zelfs in de tienerkamer nog!
2. Een onpraktische indeling
Wanneer je voor het eerst ouder wordt, is alles nieuw. Veel aanstaande ouders weten daarom ook niet hoe het er straks in praktijk aan toe gaat. Onze tip: speel enkele situaties na in de babykamer. Bijvoorbeeld het verschonen van een luier. Ben je rechts- of linkshandig? Waar zet je dan de commode het beste neer? Wat is de beste plek voor luiers? En hoe kun je tijdens het verschonen gemakkelijk bij het talkpoeder of de babykleding? En misschien wel het belangrijkste: kun je zonder obstakels naar het babybedje lopen? (Als je baby nét in je armen slaapt, is het wel zo fijn als je hem of haar niet onnodig wakker maakt).
3. Teveel gebruik van babykleuren
Voordat je het weet is je baby geen baby meer. Als je de muren en raambekleding helemaal van het babythema hebt voorzien, kun je binnen no-time alles vervangen. Het is slim om te kiezen voor neutrale, egale kleuren en het babythema naar voren te laten komen met accessoires. Zo heb je prachtige muurstickers die je later met gemak weer van de muur kunt halen. Maar ook fotolijstjes, knuffels, verlichting of één accentmuur zijn een mooie sfeermaker die je op den duur makkelijk kunt aanpassen.
4. Te kort van tevoren schilderen/behangen
In verf en behanglijm zitten stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de baby én de aanstaande moeder. Begin er daarom op tijd mee en laat bij voorkeur de man (of iemand anders) dit doen. Ventileer de ruimte goed om ervoor te zorgen dat alle luchtjes weg zijn alvorens de komst van je baby.
5. Een verkeerde plek voor de wieg
Een wieg zet je het beste niet dicht bij een raam of de verwarming. Het is belangrijk dat je baby niet wordt blootgesteld aan tocht of plotse veranderingen in temperatuur. Bovendien zou je baby zich per ongeluk kunnen branden aan een warme radiator. Zitten er stopcontacten in de buurt van de wieg? Schaf dan klepjes aan om de stopcontacten af te schermen.
6. Niet goed nadenken over de vloerbedekking
Tapijt is lekker zacht en geeft een heerlijke babyvibe. Echter is dit niet de meest praktische vloerbedekking. Je wilt een vloer die je makkelijk schoon kunt maken, geen stof vasthoudt en lang mee gaat. In navolging van punt 3 doe je er bovendien goed aan te kiezen voor een neutrale vloer. Laminaat is hiervoor een slimme keuze. Wil je er toch wat zachte materialen aan toevoegen? Dan biedt een vloerkleed uitkomst. Een zachte schapenvacht bijvoorbeeld. Je kunt laminaat van Kwantum kopen als je op zoek bent naar een goede prijs-kwaliteitverhouding en een ruim assortiment!
Lees ook: Je kinderen goed aankleden
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!