2de hands kleren voor de kids, doen of niet doen?
2 de hands kleren voor de koters kan het of kan het niet
Toen ik klein was kocht mijn moeder al mijn kleren nieuw voor me.
Die gingen dan daarna naar mijn zusje.
Nu hadden wij een Franse buurvrouw, die voor haar dochtertje Franse kleertjes had (erg mooie), die kleertjes gaf ze aan mijn moeder voor mijn zusje. Omdat mijn moeder het zielig voor mijn zusje vond dat ze alleen maar 2 de hands kleren had, kocht ze voor haar ook altijd wat nieuws.
Nu vind ik dat heel redelijk. Toen zag ik groen van jaloezie. Zij had al mijn mooie jurken, kreeg ook nog eens die leuke Franse ( die niemand anders had) EN ze kreeg nieuwe!
Je snapt het: 2 de hands kleren heeft voor mij niks negatiefs. Ik heb voor mijn kinderen altijd “krijgertjes” gehad, ik ging naar de verkoop in de speeltuin en ik ben een getalenteerd uitverkoop jager. Jullie zien: ik had altijd best veel kleding.
Dat was ook makkelijk: ik werkte 4 dagen in de week, en deed het huishouden in het weekend. Dan waste ik ook alle wassen weg. Ik moest dus ook voldoende in de kasten hebben liggen.
Geloof me: voor je timemanagement is het dodelijk als je ineens moet wassen omdat alle T-shirts vuil zijn!
Behalve dat 2 de hands kleren gewoon goedkoper zijn, zit er vind ik ook een milieu aspect aan. Kinderen kunnen razend snel groeien: soms worden kleertjes nauwelijks gedragen. Weggooien is zond, gun het een tweede ronde, zegt de reclame van de schoenmakers. Gelijk hebben ze.
Het milieu, en vooral het milieu sparen, staat bij mij nu eenmaal hoog in het vaandel.
Kortom ik vind dat er enorm veel redenen zijn om tweede hands kleertjes voor je kids aan te schaffen. En jij?
lees ook : Femke van Ineke Kraaijo
Helemaal mee eens, voor mijn kinderen shop ik graag tweedehands, we schuiven alles weer door naar neefjes, tweedehandskledingwinkel of de kledingbus. Onze oudste en middelste jongens zijn zo verschillend dat ik binnen ons eigen gezin bijna niets doorschuif.