Kinderziektes en vaccinatieprogramma’s
kinderziektes en ander ongemak: uitleg voor moeders
Veel ziekten komen voortdurend voor en zijn zo besmettelijk, dat kinderen die er voor het eerst mee in aanraking komen, ze onmiddellijk krijgen. Vandaar de naam : kinderziektes. Is dat erg ? Vaak niet, want het lichaam vormt bij het eerste contact anti-stoffen, waardoor de ziekte – bijna- nooit een tweede keer voorkomt.
Lees meer over kinderziekten
Je kind geeft over: wat is er aan de hand
Overgeven behoort niet tot de kinderziektes, ook volwassenen kunnen overgeven. Als je kind overgeeft kan dat verschillende reden hebben. En het is belangrijk dat je er aandacht aan geeft.Hier staan een aantal symptomen op een rijtje, die je kunnen helpen te bepalen wat er aan de hand zou kunnen zijn. Maar….
Let op ! Bel altijd een huisarts of een dokterspost als je je zorgen maakt en ga nooit zelf diagnoses stellen
Wat is een bloedneus?
Ook bloedneuzen behoren niet tot de kinderziektes, maar je kind kan er erg veel last van hebben. Spontane bloedneuzen komen vaak voor. Ze ontstaan door een bloeding in het neusslijmvlies. Je neusslijmvlies bestaat uit kleine, gevoelige bloedvaatjes waarin gemakkelijk scheurtjes ontstaan.
Hoe herken je een bloedneus
- Er loopt bloed uit één of beide neusgaten.
- Je kunt bloed proeven omdat de neus en keelholte met elkaar in verbinding staan.
Er zijn twee typen bloedneuzen, afhankelijk van waar de bloeding ontstaat:
Wat is krentenbaard?
Krentenbaard is een huidinfectieziekte die wordt veroorzaakt door bacteriën. Het wordt ook wel kinderzeer, impetigo of impetigo vulgaris/contagiosa genoemd.
Op zich is krentenbaard een onschuldige aandoening, maar het kan wel een heel vervelende zijn.
Insectenbeten en hoe voorkom je ze.
We zijn allemaal blij dat het weer mooi weer wordt, maar er zit een klein, niet verwaarloosbaar nadeeltje aan: insecten, vliegen en muggen en ander stekend ongedierte. Een gewaarschuwde vrouw telt voor 2 : dus bereid je vast voor op dat gesteek
Hoe reageren moeders bij kinderziektes?
Een onderzoek naar het gedrag van moeders bij een ziek kind
Voor het onderzoek, dat is uitgevoerd door Kaz Europe, de fabrikant van onder andere Braun thermometers, werden ruim 4000 vrouwen ondervraagd tussen de 24 en 45 jaar.
De vrouwen kwamen uit Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Nederland. Een kwart van de geïnterviewde is Nederlands.
Hieronder laten we de uitkomsten van het onderzoek zien.
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!