Babyhap: zoete aardappelen en pompoen vanaf 10 maanden (en voor het hele gezin)

pompoen en zoete aardappel

Wist je dat pompoen en zoete aardappel een overheerlijke combinatie zijn?
Ik geef een recept voor de hele familie waarbij je makkelijk een aparte babyhap kan maken

Wat heb je nodig voor pompoen en zoete aardappel

Ongeveer een kilo pompoen
¾ kilo zoete aardappelen
Cottage cheese

Voor de grote mensen:

cajunkruiden
een handvol cherry tomaten
Een stukje feta

Verwarm de oven voor op 200 graden

Was en schil de zoete aardappelen en snij ze in kleine stukjes
Was de pompoen en snij hem in kleine stukjes (schillen hoeft niet, kijk dat scheelt werk)


pompoen en zoete aardappel voor de baby:

doe wat pompoen en aardappel in een klein ovenschaaltje, met wat water of wat olie

Voor de grote mensen: gooi de rest van de aardappel en pompoen in een grote ovenschaal, besprenkel met (olijf) olie en wat cajunkruiden. Let op deze kruiden zijn zout! Je hoeft waarschijnlijk geen extra zout toe te voegen.

Zet de beide schalen met pompoen en zoete aardappel in de oven. En zet de wekker op 15 minuten. Pompoen en aardappelen zijn ergens tussen de 20 en 30 minuten gaar, afhankelijk van hoe groot je de stukjes hebt gemaakt.

Snij de tomaten doormidden en hak de feta klein

Na 15 minuten voeg je in de grote mensen bak de tomaten en de feta toe.

Nu moet je op gaan letten: het is een beetje afwachten wanneer je pompoen gerecht helemaal gaar is. Persoonlijk zet ik de wekker iedere keer op 5 minuten en dan prik ik even. De een wil het ook gaarder dan de ander.

Wanneer je vindt dat de pompoen en zoete aardappel gaar genoeg zijn, haal je de uit de oven.
Roer twee theelepels de Cottage cheese door de babyhap. Pureer de babyhap
Roer de rest van de Cottage cheese door de grote mensen hap.

Eet smakelijk allemaal

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *