Babyhap met vis en zoete aardappel 6-9 maanden
Deze babyhap vis en zoete aardappel is een prima en heel gezond alternatief voor die eeuwige flauwe en vette vissticks. Niet alleen baby´s vinden dit lekker, ook peuters zijn er dol op
Een baby mag geen zout, ik vertel je niks nieuws. Je kunt natuurlijk de hoeveelheden vergroten, de portie voor je baby eruit halen, dan zout toevoegen voor de rest van de familie.
Je kan ook de onderstaande hoeveelheden aanhouden. Dan heb je genoeg voor 3 porties babyhap vis. Eentje voer je vanavond op, de andere twee gaan in de vriezer. Voor een dag dat je geen zin en tijd hebt om een babyhap te maken, maar je baby wel zin heeft in een babyhap vis!
Wat heb je nodig:
- 275 gram zoete aardappel, geschild en in stukjes gesneden
- 150 gram scholfilet (of een ander stukje witvis)
- 2 eetlepels melk
- klontje boter
- 2 rijpe tomaten( neem Roma)
- 40 gram geraspte ( goudse) kaas
Wat moet je doen voor de babyhap vis?
- Kook de zoete aardappelen met een bodempje water gaar
- Ondertussen pel je de tomaten. Dat is echt niet zo lastig als je denkt.
- Haal de zaadjes uit de tomaten en snij de rest van de tomaten in heel kleine stukjes
- Smelt de boter, en bak de tomaten hier ongeveer 2 minuten in. Of zolang als het duurt om te zorgen dat ze lekker soppy worden.
- Haal de pan van het vuur en roer de kaas door de tomaten. ( als je de pan op het vuur laat staan, wordt het een zooitje met die gesmolten kaas)
- Zet de scholfilets in een schaaltje in de magnetron, besprenkel ze met de melk en een klein beetje boter. Kook anderhalve minuut op de hoogste stand, tot de vis gaar is.
- Controleer of er geen graatjes meer in de vis zitten!
- Roer de vis door het tomatenkaas mengsel (hou het vocht even apart)
- Prak de gare zoete aardappel en roer die door het tomatenvismengsel.
- Gebruik het kookvocht van de vis om de puree smeuiig te maken
KLAAR is je overheerlijke babyhap vis!
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!