babyhap met paprika: 6 maanden !
Waarom een babyhap met rode paprika? Omdat het lekker en gezond is en heel makkelijk te maken.
Als je baby ongeveer 6 maanden is, mag je hem ook paprika voeren.
Ik durf te wedden dat hij /zij wel geïnteresseerd is, in dat leuke rode kleurtje!
Waarom een rode paprika?
Heel simpel, daar zitten de meeste vitaminen in en die zijn het zachts van smaak.
En hoewel ik niet zo van de regels ben, weet ik wel dat baby’s houden van zachte smaakjes, hun smaakpapillen zijn nog niet gewend om scherpe smaken te verwerken. ( dus nog even wachten met de sambal, ook al is die ook mooi rood )
Feiten over de paprika
- Een paprika is een zogenaamde vruchtgroente en dat betekent dat je hem mag beschouwen als een groente
- Paprika’s groeien en bloeien vooral in de landen rond de Middellandse Zee, bij ons worden ze in kassen gekweekt
- Paprika’s bevatten veel vezels
- Rode paprika’s bevatten twee keer zoveel vitamine C als een groene (nog een goede reden om je baby rode te voeren)
- Paprika is familie van de peper (in het Engels heten ze ook bell pepper), maar het is de enige peper die niet scherp is.
Hoe verwerk je paprika in een babyhap?
De eenvoudigste manier om een babyhap met paprika te maken is :
- Goed wassen (er kleven nogal eens pesticiden aan een paprika)
- In blokje snijden
- Even koken tot ze zacht zijn
- Pureren en klaar.
Het kan slim zijn de babyhap met paprika even solo te voeren, tot je zeker weet dat je baby het ook eet. Dat bespaart je gedoe als je de paprika prut ergens door heen hebt geroerd en je wil uitzoeken waarom je kind z’n eten niet eet.
Variaties voor de babyhap met paprika
- Meng de paprika door de aardappeluree
- Meng de paprika puree door de doperwten puree
- Maak een babyhap met kip, aardappelen en paprika
Doe gewoon gezellig wat je denkt dat werkt. 😊
meer lezen? lees dan eens : het eerste fruithapje, wat en wanneer
of: hoe leert een baby brood eten
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!