babyhap: aardappelpuree met aubergine: 8 maanden
Aardappelpuree met aubergine
je denkt er zelf misschien niet meteen aan, maar je kan je baby prima aubergine te eten geven. Dus als jij eens een lekkere ratatouille wil maken, dan geef je je kind toch lekker echt Hollandse aardappelpuree, met aubergine??
Wij zeggen: een babyhap om van te smullen. Probeer het maar. En als ze het echt niet willen eten, dan horen we dat graag!
Wat moet je doen?
We beginnen met de groenten
1. Was de aubergine en schil hem.
2. Snij de aubergine in kleine stukjes en kook die tot ze zacht zijn.
3. Of snij de aubergine in 4-en bak hem in een matig warme oven in ongeveer 30 minuten, totdat hij helemaal zacht is.Dit vind ik persoonlijk de handigste ( en lekkerste ) methode
4. Pureer de aubergine op een manier die je uit komt( persoonlijk ben ik erg van prakken met een vork ).
5. Doe er een klein beetje water bij als je vindt dat de boel te droog wordt.
Dan maken we de aardappelpuree
1. Schil de aardappel en snij in kleine stukjes. Dan schiet het koken straks lekker op.
2. Doe de stukjes aardappel in een pannetje met net genoeg water dat ze onder staan en kook ze.Als je ze in veel water kookt, gaat dat ten koste van de smaak en de vitaminen
3. Let tijdens het koken een beetje op dat de aardappels niet droog koken.( Dat is dan weer het nadeel van met weinig water koken..)
4. Als je kookwater over houdt, kun je dat goed gebruiken om de puree mee aan te lengen.
5. Pureer de piepers. Je kan ze stampen, met een vork prakken of er even een pureerstaaf opzetten.
6. Pas op: aardappels worden heel gauw behangerslijm. Pas niet teveel stampen!!!!
7. Als je geen kook water van de aardappels over hebt, dan kun je ook een beetje flesvoeding gebruiken.
Tot slot: Meng aardappelpuree met aubergine puree en eet smakelijk!
lees ook: Pompoenpuree, een prima babyhap!
wil je nog veel meer weten? ga terug naar Maak je eigen babyhap
Plaats een Reactie
Meepraten?Draag gerust bij!